Sposób przygotowania

Suche składniki na ciasto mieszamy ze sobą.

To samo robimy z mokrymi składnikami dodając do nich barwnik, mieszamy do uzyskania jednolitego koloru.

Łączymy składniki suche z mokrymi.

Masę wylewamy do prostokątnej formy i pieczemy w 180 stopniach przez około 20 minut ( do suchego patyczka).

Z wystudzonego ciasta za pomocą okrągłej foremki lub szklanki wycinamy koła o średnicy około 5 cm.

Jeżeli ciasto bardzo nam wyrosło to każde kółko przecinamy w poprzek na 2 części aby w torcikach nie dominowało samo ciasto.

Schłodzoną śmietankę ubijamy ze śmietanfixem.

Następnie dodajemy serki homogenizowane, pokrojone banany i delikatnie ale dokładnie mieszamy.

Masę nakładamy do rękawa cukierniczego i okrągłe biszkopty przekładamy kremem.

Torciki robimy z trzech części ciasta.

Górę ozdabiamy według uznania.

Smacznego :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !