Sposób przygotowania

Na oleju podsmażyć jak najdrobniej pokrojony boczek, a gdy się zrumieni dodać posiekaną cebulę i podsmażyć ją na rumiano.
Dodać posiekane pomidory odcedzone z zalewy - przesmażyć, dolać zalewę.
Podlać wodą, dodać jarzynkę i dusić 20 minut pod przykryciem.
Dosypać kus-kus i doprawić do smaku czosnkiem, pieprzem i ew. ziołami.
Nakryć garnek i dusić 5-10 minut, aż kus-kus spęcznieje.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>* Zapraszam wszystkich chętnych do przejrzenia moich przepisów i znalezienia wśród nich czegoś smacznego dla siebie :) *</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !