Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchwianka z mięsnymi kuleczkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 4 średnie sztuki
bulion drobiowy 1,5 litra
szynka wieprzowa 1/2 kg
przyprawa do zup w płynie 3 łyżki
pieprz do smaku
czosnek 2 ząbki
przyprawa uniwersalna wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Marchwianka z mięsnymi kuleczkami

Kroki postępowania

1
Marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Marchew zalać bulionem i zagotować.
Krok 1 - Marchwianka z mięsnymi kuleczkami foto
2
Mięso zmielić. Dodać do niego wyciśnięty czosnek, pieprz i przyprawę w płynie. Dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Marchwianka z mięsnymi kuleczkami foto
3
Z mięsa formować małe kuleczki (im mniejsze, tym lepiej) i wrzucać je do gorącego bulionu z marchewka.
Krok 3 - Marchwianka z mięsnymi kuleczkami foto
4
Gotować 10-15 minut.
Krok 4 - Marchwianka z mięsnymi kuleczkami foto
5
Doprawić do smaku pieprzem i przyprawą uniwersalną. Gotową zupę można posypać posiekaną natką pietruszki.
Krok 5 - Marchwianka z mięsnymi kuleczkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 05.01.2013 00:06
z takiej zupy jeszcze nie widziałem. Jest świetna
Dorian 21.10.2012 22:31
super
Sroczka 13.08.2012 23:40
Bardzo smakowita zupka. Aż chce się jeść.
ziutula
ziutula 09.06.2012 13:44
lubie takie klopsiki w marchwiance...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak