Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z orzechami i cynamonem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 280 gram
proszek do pieczenia łyżeczka
cynamon łyżka
sól szczypta
cukier 80 gram
orzechy włoskie 100 gram
jajko 2 sztuki
mleko szklanka
olej 6 łyżek
ekstrakt waniliowy łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z orzechami i cynamonem

W jednym naczyniu wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, sól, cukier i orzechy.

W drugim - roztrzepać jajka, dodać mleko, ekstrakt i olej.

Połączyć zawartość obu naczyń, wymieszać.

Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Nałożyć do nich ciasta do 3/4 wysokości. Piec około 20 minut w temperaturze 200ºC. Studzić na kratce.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

moni0212
moni0212 12.08.2012 09:29
wspaniałe
halina55 09.06.2012 12:58
Super
Sylwia29 09.06.2012 12:35
Pychota ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak