Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip jajeczno paprykowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ugotowanych jajek 5
majonezu 3 łyżka
cebula 1
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dip jajeczno paprykowy

Ugotowane na twardo i wystudzone jajka obrać i opłukać.
Pokroić na mniejsze cząstki.
Z papryki usunąć gniazdo nasienne, opłukać ją i pokroić na kawałki.
Cebulę obrać, opłukać i również pokroić według uznania.
Wszystkie te składniki wrzucić do blendera, dodać majonez i przyprawy.
Wszystko dokładnie zmiksować i ewentualnie jeszcze doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 10.06.2012 09:17
smaczne
gosia47-47 09.06.2012 11:41
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak