Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka alla Konkursowy

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
jajko 4
mąki pszennej 1 szk
mąki ziemniaczanej 7 łyżeczka
cukru pudru 1 szk
cukier waniliowy 1
proszku do pieczenia 1,5 łyżeczka
kakao 1 łyżka
stopionej margaryny 250 g
Polewa:
margaryny 1/3 kostka
cukru pudru 1 szk
mleko 2 łyżka
perełki cukrowe do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Babka alla Konkursowy

Jajka ubić mikserem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym do białości.
Dodać przesiane obie mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia i dodawać po łyżce do masy jajecznej.
Małym strumieniem wlewać stopioną, chłodną margarynę i wszystko dokładnie ze sobą połączyć.
Ciasto podzielić na dwie części, do jednej z nich dodać kakao i dokładnie wymieszać.
Ciasto wlewać na przemian do tortownicy wysmarowanej margaryną i wysypanej mąką.
Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec 55 minut.
Po upieczeniu babkę wystudzić.
Składniki polewy podgrzać i dokładnie wymieszać, ale nie zagotować.
Gotową polewą polać ciasto i posypać perełkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 26.08.2012 22:45
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak