Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z parówką i prażoną cebulką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 7
serek topiony edamski 100 g
Cebulka smażona Prymat 6 łyżka
piri piri 1 łyżeczka
sól 3 szczypta
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z parówką i prażoną cebulką

Parówki obrać z foliowej osłonki i pokroić na plasterki. Na patelnie wlać jedną łyżkę oleju, wrzucić pokrojone parówki i podsmażyć. Do pojemnika blendera wbić umyte jajka, dodać serek i przyprawy czyli sól i piri piri i dokładnie zmiksować. Na drugiej patelni rozgrzać olej, wlać porcję jajek, na wierzch posypać porcją parówek i cebulki prażonej. Smażyć na nie za mocnym ogniu i gdy omlet będzie ładnie odchodził od patelni przewrócić delikatnie na drugą stronę i smażyć dosłownie chwilkę. Po usmażeniu można dodatkowo polać ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 28.05.2015 09:09
idealny na śniadanie
Mati3 19.08.2012 15:02
podoba mi się:)
cukiereczek 29.07.2012 14:10
lubię to
cukiereczek 29.07.2012 14:10
lubię to
cukiereczek 12.06.2012 10:06
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak