Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki schabowe z nadzieniem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 0,5 kg
boczek wędzony 20 dkg
szpinak świeży 15 dkg
szynka wędzona 15 dkg
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna
czosnek 3 zabki
ser gouda 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: roladki schabowe z nadzieniem

schab kroimy w kawałki nacieramy przyprawą i startym czosnkiem z obu stron lekko rozbijamy mieso. Boczek i szynkę oraz ser żółty kroimy na małe kawałki nakładamy na płaty schabu wraz z szpinakiem . Zawijamy roladki i spinamy wykałaczką zapiekamy w piekarniku lub obtaczamy w bułce i jajku i pieczemy na oleju. Podajemy polane sosem np pieczarkowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 09.03.2014 18:21
pyszny obiadek
JOANNA16 17.07.2013 09:09
pyszny obiadek
Adamorek 03.08.2012 21:34
super grzybki
[email protected] 09.06.2012 13:43
Slinka cíeknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak