Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
mąka 400 gram
cukier 200 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 130 ml
powidła śliwkowe 4 łyżki
kakao 3 łyżki
mleko 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe

Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywno dodając pod koniec cukier. Dodajemy żółtka. Pod koniec dodajemy przesianą mąkę, kakao i proszek. Wlewamy olej, mleko i miksujemy na małych obrotach. dodajemy powidła i ewentualnie orzechy lub inne bakalie.

Formę do pieczenia, mniejszą, wykładamy papierem lub smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Wylewamy ciasto i wkładamy do nagrzanego piekarnika-180 stopni. Pieczemy około 40-45 minut.Studzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfetka79 05.05.2016 23:33
czyż to nie murzynek?
mamusia1 05.08.2012 14:49
wspaniałe
Rybciia 22.06.2012 22:45
pyszne!!!
caralajna 09.06.2012 08:01
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak