Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz czeski

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1/2 kg
papryka mielona 1 łyżka
cebula 2 szt
olej
kminek 1 łyżeczka
piwo 1 butelka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz czeski

Mięso myjemy i osuszamy kroimy w kostkę i oprószamy papryką.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę dość grubo i zarumieniamy ją na rozgrzanym oleju,następnie dodajemy do niej mięso i mieszając smażymy 10 minut,posypujemy kiminkiem wlewamy połówkę piwa i gotujemy pod p[rzykryciem 45 minut na małym ogniu.Chleb razowy drobno kruszymy i dodajemy do mięsa razem z resztą piwa i gotujemy na małym ogniu jeszcze 15 minut.Podajemy z knedlami.http://www.doradcasmaku.pl/przepis/128914/knedle-z-ziemniakow.html

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 29.08.2012 23:34
rewelacyjny;)
pacpaw 28.07.2012 12:53
może nieźle smakować
agam26 16.07.2012 12:01
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak