Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwoiny na żołądkach drobiowych

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 1|2 kg
buraki ćwikłowe 80 dag
cebula 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 5 dag
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ząbek czosnku
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet winny 3 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwoiny na żołądkach drobiowych

Żołądki umyć dokładnie, zalać 1,4 litra wody , dodać obraną marchewkę , pietruszkę , seler oraz cebulę . Gotujemy do miękkości żołądków. Żołądki wyciągnąć oraz warzywa, gdy ostygną żołądki pokroić w paski .Buraki obrać , umyć , pokroić w plastry . Buraki zalać wywarem z żołądków.Gotujemy buraki godzinę na wolnym ogniu . Dodać liście laurowe oraz ziele angielskie Następnie wyjąć buraki , dodać obrany ząbek czosnku , wlać ocet winny , posolić do smaku . Dodać pokrojone żołądki. Doprawić pieprzem do smaku . Podawać można z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 26.11.2016 21:00
smaczny barszcz
Dariusz8 07.10.2016 22:13
Dobry barszczyk.
staropolanka5 08.06.2012 22:39
z zołądkami nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak