Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto śmietankowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1
śmietana 30% 400 ml
cukier puder 3 łyż
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto śmietankowe

Biszkopt dzielimy na dwa równe placki. Śmietanę ubijamy mikserem na krem, dodajemy cukier puder. Żelatynę rozpuszczamy w niewilekiej ilości gorącej wody, a następnie studzimy. Wystudzoną żelatynę dodajemy do ubitej śmietany i dokładnie mieszamy. Gotową masą śmietanową przekładamy biszkopt. Wierzch ciasta smarujemy kremem.
Ciasto schładzamy w lodówce lub innym chłodnym miejscu.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 11.01.2014 08:53
dobre ciasto :)
natalia.doradca 14.10.2013 11:19
proste i apetyczne
caralajna 23.07.2013 07:44
brzmi wspaniale
Adam/ZUB3R 15.01.2013 22:38
smaczne
Bernadeta1 06.12.2012 00:24
dobre ciasto
Kas2 10.08.2012 22:12
obłędne ma te warstwy
wulkanxd 05.08.2012 21:38
pyszności
jasiek 20.07.2012 12:28
ale dobre
Motorek 17.07.2012 08:52
smaczne
olkaaa 09.07.2012 07:55
muszę spróbować
1j1o1l1a1 09.06.2012 19:22
apetyczne
Karolcia12 08.06.2012 22:51
fajne i szybkie
staropolanka5 08.06.2012 22:38
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak