Sposób przygotowania

Truskawki rozdrobnić, zasypać cukrem muscavado i dodać pastę waniliową, podgrzewać do rozpuszczenia się cukru (można dodać kwasek cytrynowy ok 1/2 łyżeczki). Truskawki rozgnieść widelcem lub ugniataczem do ziemniaków(czy to ma jakąś nazwę? :]). Z podanej ilości truskawek powinno wyjść 1,5 szklanki musu. Do musu dodać maślankę, jajka, olej, cukier kryształ i dokładnie wymieszać. Do składników mokrych dodać przesiane suche, wymieszać.
Nałożyć do foremek muffinowych, można na wierzch położyć drobno pokrojone truskawki.
Piec ok. 30 min w temp. 160 st.
Można udekorować cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    maksymalnie pyszne ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !