Sposób przygotowania

4 laski rabarbaru obieramy, kroimy, zasypujemy 3/4 szklanki cukru trzcinowego stawiamy na ogniu i rozgotowujemy(dobrze jest podlać 1/2 szklanki wody). Gdy rabarbar będzie miękki, miksujemy go blenderem.
1/2 szklanki musu rabarbarowego, maślankę i olej mieszamy z jajkami. Do składników mokrych dodajemy połowę pozostałego cukru i przesiewamy mąkę z proszkiem i sodą. Mieszamy do połaczenia sie składników.
Pozostałą laskę rabarbaru obieramy i kroimy na drobne części.
Foremki na muffiny wypełniamy w 1/3 ciastem na to dajemy łyżeczkę musu i uzupełniamy ciastem do 2/3 wysokości foremki, na to układamy parę kawałków rabarbaru i posypujemy odrobiną cukru trzcinowego.
Pieczemy ok 30 min. w temp 170 st.
Przepis na 12 muffinów.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    świetne
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    już nie mogę doczekać się rabarbaru na ogródku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !