Sposób przygotowania

Zmiksować składniki na naleśniki, usmażyć na patelni (powinno wyjść ok 10)
Cebulkę kroimy, smażymy lekko na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy mięso mielone, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką , papryką ostrą, dodajemy sos chilli, smażymy chwilkę, przerzucamy mięso do garnka, wrzucamy ryż, pokrojone pieczarki zalewamy 2 szklankami wody i dusimy do miękkości ryżu. Jak woda wyparuje, wrzucamy pokrojone w kostkę ogórki i paprykę , gotujemy jeszcze ok 5 minut, na koniec wrzucamy odcedzoną fasolę, przyprawiamy - farsz gotowy:)
Układamy naleśniki na talerzu, nakładamy wzdłuż farsz, zawijamy. Na koniec polewamy sosem, może być z farszu, ja dodaje sosu pomidorowego:) Smacznego!!!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    Smakowite.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anula1

    Fajny przepis,do ulubionych:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    bernika

    fajne!
  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    aż zrobiłam się głodna :)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Przepyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    bernika

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    mmmm tylko preferuję z innym sosem ale świetne;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    rewelacyjne - piekne
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ale apetyczne
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ale apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka-87-25

    ale pyszne muszą być

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !