Sposób przygotowania

Makaron z zupki zalewamy wrzątkiem. Gdy napęcznieje- odcedzamy.

Pierś kurczaka myjemy, kroimy na mniejsze kawałeczki, podsmażamy na patelni, doprawiamy.

W drugiej patelni rozgrzewamy odrobinę tłuszczu, wsypujemy mieszankę chińską i dusimy, dolewając ciut wody. Dodajemy podsmażone mięsko. Gdy warzywka będą miękkie, wrzucamy makaron i chwilkę razem dusimy. Mocno doprawiamy. Ja do smaku dodaję właśnie te przyprawy z zupki gulaszowej (amino).

Nakładamy na talerz i gotowe!



* Chcecie wersję zdrowszą? To zamiast chińskiego makaronu, możecie użyć domowego lub takiego, jaki macie akurat pod ręką.





Wariant nieco inny:

Jeśli z poprzedniego dnia zostało Wam trochę ugotowanego makaronu i ciut mieszanki chińskiej, a w lodówce ocalało jedno jajko to także możecie wyczarować sycący posiłek. Warzywka dusimy, dodajemy makaron, chwilkę smażymy, wlewamy rozkłócone jajko, doprawiamy i gotowe! Taki obiad nie raz uratował mi życie ;)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !