Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa jajecznica

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 1|4 sztuki
papryka pomarańczowa 1|4 sztuki
papryka zielona 1|4 sztuki
szynka gotowana 4 plastry
jajko 5 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
liście sałaty 2 sztuki
oliwa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa jajecznica

Paprykę kroimy w kostkę oraz szynkę.Liście sałaty umyć , osuszyć. Rozgrzać oliwę na patelni , włożyć pokrojoną paprykę oraz szynkę. Podsmażyć ok 4 minuty . Jajka wbić do miseczki , roztrzepać widelcem. Wlać na patelnię . Smażyć mieszając do konsystencji jajek jaką lubimy . Doprawić do smaku solą oraz pieprzem . Podać na liściach sałaty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta0906 29.08.2012 14:39
pycha
Rafał10 09.06.2012 20:39
zrobię! Koniecznie w poniedziałek przed obroną :) doda mi siły i witamin :)
barbarella 08.06.2012 22:06
idealne sniadanie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak