Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koguciki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
papryka czerwona 1|4 sztuki
papryka żółta 1|4 sztuki
koperek 1|2 pęczka
liście sałaty 4 sztuki
majonez 1 łyżka
szynka gotowana 5 plastry
liście selera 1 łyżeczka
sól do smaku
ziarnka pieprzu 16 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Koguciki

Jajka ugotować na twardo. Obrać , przekroić na połówki.Żółtka delikatnie wyciągnąć z białek.Do żółtek dodać majonez , pokrojoną szynkę , siekane liście selera, zmiksować . Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Farszem napełnić połówki jajek.Liście sałaty umyć , osuszyć.Z papryki czerwonej wycinamy grzebienie dla kogucików , z żółtek ogonki oraz dzióbki.Wkładamy w miejsca nacięte nożykiem.Z pieprzu robimy oczy. Koperek siekamy. Na cztery talerzyki układamy liście sałaty, posypujemy koperkiem i kładziemy po 2 koguciki . Można podać z sosem czosnkowym , szynkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 26.04.2014 17:24
Ładne koguciki.
IZABELA29 07.03.2014 16:17
ale fajny/....
Stenka 25.06.2012 19:59
fajnie wygladają
tessinka 08.06.2012 21:42
Fajny pomysł na jajka :)
foczka-ks 08.06.2012 21:25
ciekawie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak