Sposób przygotowania

Na stopnicę podsypaną mąką wykładamy: mąkę pszenną, jaja surowe,żółtka, woda, sól.Całość bardzo dokładnie wyrabiamy. Dzielimy na mniejsze porcje które wałkujemy na płaskie placki. Każdy placek kroimy cieniutko nożem na drobniutkie paski.Gotujemy wodę z dodatkiem soli.Gdy zacznie wrzeć wsypujemy makaron. Gotujemy 3-5 minut aż do momentu wypłynięcia. W osobnym garnku gotujemy marchew którą po ostudzeniu kroimy w kosteczkę.Mieszamy z odcedzonym makaronem.Posypujemy natką pietruszki. Makaron można przechowywać w plastikowych pojemnikach w lodówce.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    halina55

    pyszne
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    po co mieszać makaron z ugotowaną osobno marchewką, skoro w rosole jest jej mnóstwo?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !