Sposób przygotowania

Oddzielone żółtka od białek ubijamy z cukrem dość dokładnie na białą pianę.Mieszamy z serkiem i ubijamy wraz z ubitymi na sztywno białkami.Mieszamy.,( tak powstaje krem) Do miski wrzucamy białka oraz odmierzoną wodę. Ubijamy 5-10 minut dodając kolejno cukier, żółtka,mąkę pszenną, proszek do pieczenia. Mieszamy i wylewamy starannie na wysmarowaną tłuszczem uprzednio blachę.Pieczemy w 180s.c 30 minut. Wyjmujemy i kroimy na dwie części ( lub wiecej).Mieszamy kawę rozpuszczalną z wodą i wódką. Tak przygotowanym ponchem polewamy biszkopt. Na jedną część biszkoptu wykładamy 3/4 kremu .Smarujemy.Przykrywamy drugą częścią biszkoptu.Smarujemy pozostałym kremem. Lekko posypujemy kakaem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !