Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasto sernikowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
cukier drobny 1 szklanka
margaryna w kostce 250 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
żółtko jajek 7 sztuk
cukier puder 19 dag
margaryna w kostce 1/2 kostki
ser biały 1 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto sernikowe

Na stolnicę wykładamy mąkę pszenną, cukier, proszek do pieczenia. Mieszamy. Dodajemy żółtka, jedno jajko oraz margarynę.Szybko wygniatamy ciasto.Owijamy w folię i na 30 minut kładziemy do lodówki. Po tym czasie część ciasta wykładamy na wysmarowaną wcześniej tłuszczem blachę.
Ser: Przekręcony 3 razy ser przez maszynkę mieszamy dokładnie z cukrem oraz 5 żółtkami a następnie cukier puder. Połowę kruchego ciasta wykładamy na wysmarowaną blachę , na ciasto smarujemy ser. Na ser posypujemy startą połową drugiego ciasta. Pieczemy 1 godzinę w 180s.c

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 10.06.2012 15:48
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak