Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynamonowe łezki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cynamon 1 łyżeczka
jajko 3 szt
cukier 15 dag
sól
masło 15 dag
tłuszcz do smażenia 1 (głębokiego)

Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowe łezki

Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Dodać cukier, jajka, sól oraz masło.
Wyrobić gładkie jednolite ciasto, schłodzić co najmniej 30 min.
Uformować placek grubości centymetra, wyciąć foremką ciastka w formie łezek.
W garnku rozgrzać mocno tłuszcz, smażyć porcjami po 5-6 ciastek na złoty kolor.
Wyjmować łyżką cedzakową, osączać z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Przed podaniem posypać pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak