Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selera z bakaliami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler 1 kg
śliwki suszone 100 g
rodzynki 50 g
jabłka 150 g
sól
pieprz
majonez 200 g
sok z cytryny 2 łyżki
orzechy 50 łuskane

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selera z bakaliami

Selery obrać i zetrzeć na tarce o drobnych otworach, skropić sokiem z cytryny i wymieszać.
Śliwki umyć w ciepłej wodzie, namoczyć na pół godziny, wyjąć je i pokroić w paseczki.
Rodzynki umyć w ciepłej wodzie.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce.
Orzechy posiekać.
Składniki surówki wymieszać i polać majonezem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak