Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z parmezanem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kajzerki 2 szt
jajko 1 szt
śmietana 30% 3/4 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
parmezan starty 1 łyżka
mleko
masło
sól
kolendra rozgnieciona 1 opak
Musztarda chrzanowa Prymat 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 2 łyżki
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki
mięso mielone wieprzowe 400 g
cielęcina 400 mielona
cebula 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z parmezanem

Bułki namoczyć w mleku, po czym dokładnie odcisnąć.
Mięso wymieszać z bułkami, kolendrą, cebulą, czosnkiem, jajkiem, doprawić solą i pieprzem.
Następnie uformować i umieścić w natłuszczonej masłem formie.
Śmietanę ubić, wymieszać z tartą bułką, musztardą, ziołami, parmezanem i tak przygotowaną mieszanką posmarować pieczeń.
Piec przez ok. 20 minut w temp. 175stop. przez następne 20 minut piec w temp. 200stop.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 08.06.2012 19:21
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak