Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki.

Przekrajamy je wzdłuż na połowę, ostrożnie odkładamy na bok białka, a żółtka ścieramy na tarce o drobnych oczkach.

Mięso mielimy w maszynce, tak samo postępujemy z marchewką. Ścieramy ser żółty na tarce o drobnych oczkach. Łączymy ze sobą mięso, marchewki i ser, dodajemy majonez, by masa była zwarta. Doprawiamy do smaku (sól, pieprz, papryka...). Z masy formujemy małe kuleczki (główki kurczaków). Obtaczamy je w starym żółtku. Ozdabiamy je marchewką (grzebień i dzióbek) oraz ziarenkami pieprzu (oczy). Wkładamy je w białka, które wcześniej odłożyliśmy.

Foremki napełniamy sałatką, posypujemy zieleninką i układamy na nich kurczaki w białkach, lekko dociskając.



* jajka nie mogą być takie prosto od kury (no wiecie, prosto spod kupra...) :P wtedy będą się źle obierać.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    pomysłowe kurczaki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marcia7

    super kurczak
  • 1
    original
    Opublikowano

    Klausia

    jakie urocze :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Piękne i pyszne :)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    śliczne pisklaki
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    świetny pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    ślicznie się prezentują:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    świetne kurczaczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !