Sposób przygotowania

1. Wszystkie składniki na ciasto szybko wyrobić, uformować z ciasta kulę, zawinąć w folię i schłodzić.

Wyłożyć ciastem dno dużej blachy, ponakłuwać widelcem i podpiec w temp 190st (ok 15minut).

2. Miękkie masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodawać po łyżce ser, cały czas ucierając. Wmieszać budyń.

Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i delikatnie wymieszać je z masą serową.

3. Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z masą makową.

Na podpieczony spód wyłożyć masę makową, wyrównać, następnie rozłożyć pokrojone brzoskwinie a na to masę serową.

Piec w temp 175st ok godzinę.

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    świetne połączenie smaków

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !