Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki do hot-dogów

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 450 gram
drożdże 20 gram
cukier łyżeczka
mleko ciepłe szklanka
olej 2 łyżki
sól łyżeczka
sezam - do posmarowania
woda 1/4 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki do hot-dogów

W wodzie rozpuszczamy drożdże i cukier.

Do miski wsypujemy mąkę, cukier, sól, dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto.

W razie potrzeby możemy dosypać mąkę.

Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce, aż ciasto podwoi objętość.

Wyrośnięte ciasto dzielimy na 5 części.

Z każdej części formujemy bułeczkę, a następnie rozwałkowujemy ją na placuszek i zwijamy go jak naleśnika. Takie podłużne bułki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Odstawiamy na 40 minut.

Przed włożeniem do piekarnika smarujemy je rozkłóconym jajkiem i posypujemy sezamem.

Pieczemy w temp 180st.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 09.06.2013 19:35
Bardzo lubie hot-dogi, konieczinie muszę wypróbować te bułeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak