Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surowka z młodej botwinki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwina
kapusta pekińska 1
cebula 1
oliwa
Kwas cytrynowy Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surowka z młodej botwinki

Nieduży pęczek botiwny siekamy na 1centymetrowe kawałki, wrzucamy na wrzącą wodę, dodajemy szczypte kwasku cytrynowego i obgotowujemy kilka minut. Odcedzamy. kapuste pekińska drobno szatkujemy, dodajemy do niej pokrojoną w kostke cebule oraz obgotowaną botwinę. Wszystko solimy i pieprzymy i dokładnie mieszamy. Skrapiamy oliwą i przekładamy do salaterki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 02.02.2014 12:33
na pewno pyszna
misia53 15.01.2013 21:08
Z botwiną to tylko zupkę znam , ciekawe...
Rafał10 09.06.2012 20:31
Muszę koniecznie wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak