Sposób przygotowania

Galaretki rozpuścić pojedynczo w 400 ml wody. Odstawić do przestudzenia. Gdy będą już o temp. pokojowej możemy wstawić do lodówki. Gdy stężeją kroimy w kostki. Babeczki rozkładamy na tacy. Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem waniliowym. Pod koniec dodajemy jogurt, cały czas ubijając. Na koniec dodajemy rozpuszczoną, przestudzoną żelatynę ( zeatynę zalewamy najpierw zimną wodą a po napęcznieniu wrzątkiem i dokładnie mieszamy) Dzielimy na 3 porcje. Do jednej dodajemy zielony barwnik i odrobinę soku z cytryny (mieszamy) do drugiej ajerkoniak, a do 3 sok wiśniowy. Jeśli chcemy aby kolory były bardziej intensywne do każdej masy możemy dodać odpowiedniego barwnika. Przekładamy do szpryc i dekorujemy kostkami galaretek. Polewamy rozpuszczona w kąpieli wodnej czekoladą. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. P

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !