Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantny ryż do obiadu z rodzynkami i groszkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 3 łyżki
groszek konserwowy 1/2 puszki
rodzynki 1/2 opakowania
sól do smaku
kumin 1/2 łyżeczki
ryż 2 saszetki (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: pikantny ryż do obiadu z rodzynkami i groszkiem

Ryż ugotować na sypko, rodzynki zalać wrzącą wodą i odstawić na kilka minut. Na patelnię wrzucić ryż , solidnie popieprzyć, dodać masło, groszek i odcedzone rodzynki, przesmażyć krótko, ciągle podrzucając aby ryż się nie przypalił. Podawać od razu jako dodatek do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika63 02.08.2012 09:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak