Sposób przygotowania

W mleku z wodą (ciepłym) rozpuszczamy drożdże i cukier. Do miski wrzucamy resztę składników, wlewamy rozczyn i zagniatamy ciasto. Odstawiamy je w ciepłe miejsce na 2 godziny.

Dzielimy na 2 części. Każdą wałkujemy na prostokąt i ostrym nożem wycinamy mniejsze kwadraciki. Posypujemy serem i szczypiorkiem. Jeden kawałek zwinąć jak różyczkę i ułożyć na środku formy do pieczenia (24cm) posmarowanej masłem i posypanej mąką. Pozostałe kawałki złożyć na pół i układać dookoła małej różyczki. Tak ułożony chleb smarujemy rozkłóconym jajkiem i odstawiamy na 30 minut, by ciasto odpoczęło.

Pieczemy około 40minut w temp 180st.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    ładnie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    ladnie Sie prezentuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !