Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka umyć ,osuszyć papierowym ręcznikiem. Przekroić na pół, i każdą z połówek podzielić znów na pół "na płasko. Rozklepać mięso na cienkie sznycle,(rozklepywać przez woreczek spożywczy , mięso jest bardzo delikatne).

Mięso osolić mocno i posypać popieprzyć. Panierować w jajku i bułce.

Do małego garnuszka włożyć masło , podgrzać , sklarowane masło (bez "pierzynki" na wierzchu), przelać na patelnię , smażyć na nim sznycle na złoty kolor.
Ogórki pokroić w cieniutkie plasterki, dymkę posiekać , wrzucić do miski, dosolić , dodać cukier do smaku i oliwę. Wymieszać .
Mięso ułożyć na talerzu , podawać z ćwiartką cytryny i surówką z małosolnych.

Na zdjęciu młode ziemniaki z koperkiem

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !