Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślane ciasto ucierane z rabarbarem

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 gram
jajko 4 sztuki
cukier 160 gram
mąka 200 gram
sól szczypta
budyń śmietankowy opakowanie
proszek do pieczenia łyżeczka
rabarbar 3 łodygi

Przepis i sposób przygotowania na: Maślane ciasto ucierane z rabarbarem

Niewielką formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia (równie dobrze możemy go nie używać, tylko posmarować formę margaryną i posypać ją mąką).

Mąkę mieszamy z budyniem, proszkiem i solą.

Piekarnik nagrzewamy do 175st.

Rabarbar obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.

Miękkie masło ucieramy z cukrem na gładką masę. Wbijamy po jednym jajku, cały czas miksując. Wsypujemy mąkę wymieszaną z resztą suchych składników i mieszamy.

Ciasto wykładamy do formy i posypujemy kawałeczkami rabarbaru.

Pieczemy w temp 175stopni około 45 minut.

Posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 05.02.2013 19:07
uwielbiam rabarbar, dla mnie strzał w dziesiątkę :)
rjustysia 28.08.2012 09:34
Szybkie, proste i bardzo smaczne :)
jolanta19 08.06.2012 19:41
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak