Sposób przygotowania

Miękką margarynę Kasię ucieramy z cukrem. Gdy masa będzie gładka, dodajemy po jednym żółtku, cały czas miksując. Mąki mieszamy ze sobą i dodajemy do masy. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie łączymy je z masą.

Ciasto dzielimy na 2 części.

Do jednej z nich dodajemy odrobinę barwnika. Na dnie tortownicy rozsmarowujemy połowę ciasta fioletowego i wstawiamy do piekarnika (180st) na 4-5 minut. Wyjmujemy i nakładamy połowę ciasta jasnego, wyrównujemy powierzchnię i ponownie wkładamy do piekarnika na 4-5 minut. Postępujemy tak jeszcze dwa razy, aż skończą nam się oba ciasta.

Odstawiamy do wystudzenia.

Ostrożnie usuwamy papier.



Przygotowujemy piankę: Galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szkl gorącej wody, odstawiamy. Kremówkę mocno ubijamy i pomału wlewamy do niej zaczynającą już tężeć galaretkę. Masę rozprowadzamy na cieście. Wstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Ostrym nożem kroimy ciasto na paski a następnie na małe kwadraty.

Polewę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i obtaczamy w niej delicje.

Dekorujemy cukrowymi kuleczkami (możne je zastąpić posiekanymi orzechami, wiórkami kokosowymi...)

Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    mhmmmm rewelacja :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    świetne
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Pomysłowe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    super pomysł, wyglądają baardzo apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !