Sposób przygotowania

1. W jednej misce mieszamy składniki suche, a w drugiej- mokre. Szybko łączymy ze sobą zawartość obu misek.
Nakładamy do specjalnej formy z wypukłymi wgłębieniami i wstawiamy do piekarnika (175st) na 20 minut.
Studzimy. Wyjmujemy z formy.

2. Kremówkę, mleko i drobno pokrojoną czekoladę umieścić w garnku i podgrzać, cały czas mieszając aż do rozpuszczenia czekolady. NIE GOTOWAĆ. Zdjąć z ognia. Dodać cukier i porządnie wymieszać.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Chwilkę przestudzić i wlać do gorącej masy mleczno-czekoladowej, zmiksować mikserem, by żelatyna dokładnie się połączyła.
Gdy zacznie tężeć to napełniamy nią wgłębienia w babeczkach.

Do dekoracji:

300ml kremówki
Łyżeczka cukru pudru
Truskawki
Sos czekoladowy


3. Sos czekoladowy:
¼ margaryny
Czubata łyżka kakao
Łyżka mleka
Łyżka cukru pudru

Margarynę rozpuszczamy i łączymy z nią resztę składników. Nie gotujemy.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    śliczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Uwielbiam takie słodkości :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mienta

    piękne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    rewelacyjne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    rewelacyjne i piekne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !