Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananella błonnikowa!

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok z cytryny 3 łyżki
cukier 1 łyżeczka
czekolada mleczna 50 gram
banan 3 sztuki
błonnik 2 kakaowy

Przepis i sposób przygotowania na: Bananella błonnikowa!

Banany obieramy, kroimy w plasterki, wkładamy do garnka. Zasypujemy cukrem, skrapiamy sokiem, wstawiamy na gaz i mieszamy, by się nie przypaliły. Dusimy tak z 5 minut aż staną się miękkie. Zdejmujemy z ognia i wsypujemy startą drobno czekoladę i błonnik. Mieszamy aż konsystencja będzie jednolita. Możemy dosłodzić lub dodać szczyptę cynamonu.

I gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patusia 08.06.2012 12:55
Smaczniutkie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak