Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny kakaowe z rabarbarem i kruszonką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 90 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 1 łyżka
mleko 1 szklanka
jajko 2 sztuki
sól 1 szczypta
olej 100 ml
rabarbar 3 sztuki
mąka do kruszonki 50 g
cukier 2 łyżki
masło 1 łyżka
cynamon 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny kakaowe z rabarbarem i kruszonką

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, błonnikiem, cukrem i solą. W drugiej misce połączyć jajka, mleko i olej. Rabarbar pokroić na małe kawałki.

Z podanych składników przygotować kruszonkę.

Suche składniki wsypać do mokrych, dodać rabarbar i wymieszać tylko tyle, żeby się wszystko połączyło.

Nałożyć ciasto do foremek na muffinki i posypać kruszonką.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st. C i piec ok. 20-30 minut. 

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 12.07.2012 18:18
są wspaniałe, piękne zdjęcie :)
caffee_tea 08.06.2012 22:09
Pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak