Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z rabarbaru

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 1 kg
cukier 10 łyżek
woda 3 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z rabarbaru

Kroki postępowania

1
Rabarbar dokładnie myjemy.
Krok 1 - Kompot z rabarbaru foto
2
Rabarbar czyścimy poprzez ściągnięcie wierzchniej warstwy od jednego końca do drugiego i kroimy na mniejsze części.
Krok 2 - Kompot z rabarbaru foto
3
Do garnka wlewamy wodę i wrzucamy rabarbar.
Krok 3 - Kompot z rabarbaru foto
4
Gotujemy ok. 30 minut. Trzeba pilnować żeby nie wykipiało.
Krok 4 - Kompot z rabarbaru foto
5
W czasie gotowania dosładzamy 10 łyżkami cukru.
Krok 5 - Kompot z rabarbaru foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak