Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidory faszerowane

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju
pomidor 4
łodyga selera naciowego 3
cebula dymka ze szczypiorkiem
por
jajko ugotowane na twardo
groszek mrożony 1 łyżka
majonez 2-3 łyżki
sól, pieprz
papryka zielona
papryka żółta
papryka czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: pomidory faszerowane

por,seler i dymkę pokroić w jak najcięższe plasterki,papryki w kostkę,zagotować w garnku wodę,wrzucić groszek,gotować 5 min,dodać pozostałe warzywa,oprócz pomidorów,gotować jeszcze 2 min.odcedzić i ostudzić.jajo posiekać,dodać do warzyw i wraz z majonezem dokładnie wymieszać.kawałki tuńczyka wyjąć z puszki,odsączyć,połączyć z sałatką,lekko wymieszać widelcem.pomidory podzielić na połówki,wydrążyć miąższ,posiekać go i dać go do sałatki.polówki pomidorów napełnić doprawioną sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 08.03.2011 13:57
super, lubię tuńczyka
caroline1983 22.02.2011 16:59
Fajny sposób na podanie sałatki
annamariakowalczyk3 20.07.2010 06:17
ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak