Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piwne serduszka z grilla

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serduszka 700 gram
piwo 1/2 szklanki
olej 1/2 szklanki
czosnek 5 ząbków
sól do smaku
pieprz do smaku
oregano do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Piwne serduszka z grilla

Serduszka płuczemy, przekładamy do miski, oprószamy solą i pieprzem.

Piwo mieszamy z olejem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Marynatę wylewamy na serduszka, posypujemy je suszonym oregano. Odstawiamy na 3-4 godziny do lodówki. Mogą stać też całą noc.

Nadziewamy je na patyczki (warto namoczyć wcześniej patyczki w wodzie, około 30 minut) i grillujemy około pół godziny.

Podajemy z sosem i...piwem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak