Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka w serze

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 300 g
ser żółty 20 dag
śmietanka 3 łyżki
papryka czerwona 1
pieprz szczypta
sól szczypta
bazylia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka w serze

Do garnka wlać wodę, osolić i wrzucić , umyta i oczyszczoną fasolkę . Fasolkę gotować aż będzie miękka w tym czasie ser drobno potrzeć na tartce i wrzucić do małego garnka.Do garnka wlać śmietankę i zagotować na małym ogniu aż ser się rozpuści , co chwilę mieszając , ser przyprawić pieprzem . Paprykę umyć , wydrążyć z nasion i drobno pokroić w kostkę . Gdy fasolka się ugotuję wyłożyć odsączona z wody na talerz , posypać pokrojoną papryką a następnie polać serem. I posypać bazylią .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.07.2012 21:36
Fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak