Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa meksykanka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 200 g
papryczka chilli 1
pomidory 3
papryka czerwona 1 papryka
curry 1 łyżka
przecier pomidorowy 1 słoik średni
woda 700 ml
czosnek 1 ząbek
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa meksykanka

Fasolę zalać zimną woda i moczyć 10 -12 godzin , następnie w tej samej wodzie lekko osolonej gotować fasolę do miękkości. Papryczkę chilli umyć i bardzo drobno posiekać , pomidory obrać ze skórki lub kupić już obrane z puszki i pokroić i w kostkę , paprykę czerwona , wydrążyć z nasion i pokroić w małą kostkę , ząbek czosnku obrać i posiekać .Do garnka wlać wodę i dodać przecier pomidorowy i zagotować , następnie wrzucić , posiekaną papryczkę chili , paprykę czerwona , posiekany ząbek czosnku , pokrojone pomidory, łyżeczkę curry, oraz fasolę odsączona z wody. Wszystko gotować jeszcze około 10-15 minut . I gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 11.07.2012 20:50
Lubię ostre zupy.
beata28 11.07.2012 16:43
mmm uwielbiam ją

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak