Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gazpacho od Hamrocyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 1 kg
papryka żółta 1/2 szt.
czosnek 3 szt.
cebula biała 1 szt.
chleb pszenny 5 kromek
ocet winny 2 łyżki
sok pomidorowy 500 ml
Pieprz biały mielony Prymat
sól
papryka zielona 1/2 szt.
oliwa 3 łyżki
ogórki 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Gazpacho od Hamrocyka

Pomidory parzymy wrzątkiem i obieramy ze skórki , kroimy w kostkę , z papryki usuwamy gniazdka , zawijamy w folię i pieczemy w nagrzanym piekarniku około15 minut , po wystudzeniu obieramy ze skórki . Ogórki obieramy ze skórki , kroimy w kostkę , tak jak i upieczoną paprykę ,(paprykę , pomidory i ogórki pokrojone odkładamy 1/5) cebulę kroimy w kostkę . Jedną kromkę obkrawamy ze skórki , namaczamy i wyciskamy .Odciśnięty chleb , cebulę i warzywa oraz czosnek miksujemy z oliwa i octem , dodajemy sok pomidorowy i odłożone wcześniej warzywa .Przyprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy na 3h do lodówki , z pozostałego pieczywa robimy tosty . Bazylią dekorujemy zupę przed podaniem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 29.06.2012 13:25
super
krokodyl 10.06.2012 13:59
extra
edita15 08.06.2012 12:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak