Sposób przygotowania

Pomidory parzymy wrzątkiem i obieramy ze skórki , kroimy w kostkę , z papryki usuwamy gniazdka , zawijamy w folię i pieczemy w nagrzanym piekarniku około15 minut , po wystudzeniu obieramy ze skórki . Ogórki obieramy ze skórki , kroimy w kostkę , tak jak i upieczoną paprykę ,(paprykę , pomidory i ogórki pokrojone odkładamy 1/5) cebulę kroimy w kostkę . Jedną kromkę obkrawamy ze skórki , namaczamy i wyciskamy .Odciśnięty chleb , cebulę i warzywa oraz czosnek miksujemy z oliwa i octem , dodajemy sok pomidorowy i odłożone wcześniej warzywa .Przyprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy na 3h do lodówki , z pozostałego pieczywa robimy tosty . Bazylią dekorujemy zupę przed podaniem

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !