Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa mięsna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
cebul 2
kukurydza 1 puszka
marchewka 1
ziemniaki 4 średnie
fasola czerwona 1 puszka
mak 2 łyzki
papryka mielona
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa mięsna

Mięso umyć, pokroić w grubszą kostkę, wrzucić do garnka, podlać szklanką wody i gotować. Dodać oskrobaną i pokrojona w plasterki marchewkę, pokrojoną w piórka cebulę, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i dusić razem do miękkości. Gdy mięso i warzywa będą miękkie dodać odsączona kukurydzę i fasolę. Zupę zagęścić mąką i doprawić do smaku papryka mieloną, pieprzem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 30.01.2014 09:44
czyli taki gulasz :)
ankaryba 18.11.2013 08:08
mi smakuje :-)
m1monika 17.07.2013 10:21
smaczna :-)
barbara11561 05.05.2013 11:55
lubię zupy z dużą różnorodnością składników:)
Motorek 18.04.2013 08:37
smaczna i pożywna
sara1 19.02.2013 08:54
ciekawie zrobiona
cooleczka 31.01.2013 10:58
fajna, taka syta
Beata23 01.01.2013 12:48
bardzo dobra zupka
smakoszek 12.12.2012 21:47
fajne zupy rozgrzewające na mroźne dni
Seba 19.09.2012 18:33
pycha
Dorota59 14.08.2012 12:15
lubię taką
berys18 12.08.2012 08:19
bardzo fajna zupa
Papryczka 19.07.2012 14:45
super
kanu83 26.06.2012 19:27
bardzo fajna
Ada-Gaba 14.06.2012 06:51
smaczna
Wacław 08.06.2012 14:57
oj,lubie takie zupy !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak