Sposób przygotowania

Marynujemy dzwonka łososia marynatą z oliwy, czosnku przeciśniętym przez praskę, ziołową solą morską i ognistą mieszanka przypraw, a następnie grillujemy go na patelni grillowej. Na tą samą patelnię wrzucamy pokrojone w piórka cebule, kartofle pokrojone w słupki i marchew w plastry, doprawiamy ewentualnie ziołową solą morską, chwilkę podsmażamy i wlewamy ok. 750 ml wrzątku. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i gotujemy około 15 minut. Następnie rozdrabniamy łososia na mniejsze kawałki, skórę usuwamy i wraz z fasolą dodajemy do warzyw. Chwilkę gotujemy.

Gdy warzywa będą miękkie możemy zagęścić zupę łyżeczką semoliny z niewielką ilością wody. Zupę rozlewamy do miseczek, na wierzchu układamy kawałki łososia i dekorujemy natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    pyszna lekka zupka
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    rybne zupy u mnie jakoś nie goszczą
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    jeszcze nigdy nie jadłam zupki rybnej, muszę spróbować !
  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    wygląda bardzo smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    ciekawe jak smakuje ze szczupaka ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    o bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !