Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciateczka dla alergika

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanka
olej 1/2 szkl
woda 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
olejek waniliowy
cukier 1/2 szklanki
cukier bzowy 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciateczka dla alergika

Do dużej miski przesiewamy mąkę . dodajemy proszek do pieczenia ,mieszamy . Dodajemy wodę ,olej i cukry . Mieszamy. Perfumujemy olejkiem waniliowym . Wyrabiamy rękę ciasto . Rozwałkowujemy i wycinamy kółka. Pieczemy w 180 stopniach ok 15 min . Ciasteczka mają być jasne .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 02.09.2012 09:02
dobre
kasiaw 06.08.2012 17:29
fajny przepis
Sandra11 08.06.2012 22:28
ciekawe
Betka 08.06.2012 22:10
fajne;)
aginaa 08.06.2012 21:56
smaczne
novita26 08.06.2012 20:25
super
novita26 08.06.2012 20:25
super
mufinka79 08.06.2012 20:24
Pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak