Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ocet jabłkowo-ziołowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 4 szt.
woda
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: ocet jabłkowo-ziołowy

jabłka umyć i pokroić wraz ze skórką na kawałki włożyć do umytego słoja zalać przegotowaną wodą z cukrem w proporcji 1:2(szklanka wody i 2 łyżki cukru)przykryć gazą i odstawić na dwa tygodnie w ciepłe miejsce po tym czasie odcedzić owoce i dodać posiekane zioła wymieszać i przelać do butelek,przechowywać w ciemnym i chłodnym pomieszczeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 25.08.2012 00:08
super
EWI 08.06.2012 08:19
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak