Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w cieście

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 3 sztuka
mleko 0,5 szklanka
jajko 2 sztuka
mąka pszenna 4 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w cieście

Filety rozmrażamy i dobrze osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki.

Wszystkie składniki na ciasto mieszamy i zanurzamy w nim kawałki ryb ( gdyby ciasto było za rzadkie to dosypujemy jeszcze mąki )

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy rybki, najlepsze są dobrze przysmażone "na brązowo".

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 27.09.2012 17:02
uwielbiam rybki
Rafał10 13.07.2012 09:56
ale apetyczna
beatkaa153 08.06.2012 11:53
smaczna rybka
Pietruszka 08.06.2012 09:44
Wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak