Sposób przygotowania

Filety myjemy i oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem i pojedynczo wkładamy między folię spożywczą, rozbijamy dość cienko.

Każdy oprószamy solą i pieprzem, nakładamy kawałek masełka i posypujemy dość obficie posiekaną pietruszką.
Każdego kotleta ciasno zwijamy w roladkę i panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kurczaka na złoto, jeśli są dość grube to przekładamy je na talerzyk żaroodporny i wkładamy na kilka minut do rozgrzanego piekarnika.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Mienta

    piękne zdjęcie
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    rzeczywiście fotografia piękna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    popieram, zdjecie juz zacheca, a pzepis tez fajny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    super :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !